Uncategorized

FAQ

FAQ

FAQ Är det tryggt att besöka Kvarteret Giraffen? Vi gör allt för att Kvarteret Giraffen ska vara en trygg plats […]

FAQ

Är det tryggt att besöka Kvarteret Giraffen?
Vi gör allt för att Kvarteret Giraffen ska vara en trygg plats att vistas på. Butikerna och restaurangerna är noga med att följa de rekommendationer som finns, samt är även påhittiga med egna initiativ och kreativa lösningar. Vi har utökat städfrekvensen och desinficerar sk tag-ytor flera gånger dagligen. Vi uppmanar alla besökare att tvätta sina händer enligt konstens alla regler. Alla verksamheter har handsprit vid sina kassor, samt desinficerar sina kassaterminaler och annat som berörs av kunder och personal. Vi uppmanar till att stanna hemma om man är sjuk och/eller i riskgrupp och be någon närstående om hjälp eller utnyttja butikerna och restaurangernas online- och hemkörningsalternativ.

Är det några butiker som har stängt?
För att tillmötesgå våra hyresgästers önskemål har Kvarteret Giraffen beslutat att tillfälligt justera sina öppettider. I dagsläget har inga butiker stängt, men däremot valt att justera sin öppettider. Håll dig uppdaterad och sök information på respektive butikssida, där vi uppdaterar kontinuerligt. https://giraffen.com/butiker.

Varför har vissa butiker andra öppettider?
För att tillmötesgå våra hyresgästers önskemål har Kvarteret Giraffen beslutat att tillfälligt justera sina öppettider. Men enskilda butiker kan ändå valt att stänga sina butiker eller avvika från minimi-öppettiderna. Vi ber dig därför att söka informationen på respektive butiks-sida, där vi uppdaterar kontinuerligt. https://giraffen.com/butiker

Hur undviker ni att personalen blir sjuka eller sprider smitta?
Vi på Kvarteret Giraffen är måna om anställda i våra butiker och restauranger. All personal har tagit del av tydliga riktlinjer och checklistor för att hindra eventuell smittspridning. Den interna informationen finns tillgänglig för alla, exempelvis i personalrum och i vår interninformations-app. Riktlinjer och rutiner uppdateras hela tiden, efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Hur hjälper ni era butiker och restauranger genom krisen?
Vi gör allt vi kan för våra butiker i denna svåra situation och försöker att komma med åtgärder och förslag som är relevanta för våra hyresgäster. Vi rättar oss efter myndighetsbeslut och Folkhälsomyndighetens riktlinjer, men vi följer också Fastighetsägarnas rekommendationer. I dessa finns åtgärder kring exempelvis öppettider och hyresbetalningar som vi tillämpar.

Vi uppmuntrar också alla våra kunder att fortsätta stödja våra handlare – allas insatser räknas nu!

Varför stänger inte Kvarteret Giraffen?
Vi på Kvarteret Giraffen följer regeringens och Folkhälsomyndighetens rekommendationer och i nuläget finns inga rekommendationer om att stänga köpcentrum. Kvarteret Giraffen är en fortsatt viktig plats för den som behöver handla.

Kommer Kvarteret Giraffen att stänga?
I dagsläget finns inga planer på att stänga, såvida det inte kommer nya rekommendationer eller riktlinjer från Folkhälsomyndigheten eller regeringen.

Hur tänker ni kring att förkortade öppettider kan medföra trängsel?
De nya öppettiderna innebär att Kvarteret Giraffen har öppet två timmar mindre varje dag. Beslutet har fattats för att underlätta butikernas högst ansträngda situation och hjälpa butikerna att kunna fortsätta leverera service på hög nivå när de har öppet. Vi utgår från att alla besökare följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och stannar hemma om de känner sig sjuka. Sedan är det upp till varje besökare att avgöra hur man agerar i olika situationer i offentliga miljöer.

Läs mer

COVID 19

Information med anledning av coronaviruset (covid-19) För FAQ, klicka här. För oss på Kvarteret Giraffen är våra besökares och anställdas […]

Läs mer

Kvarteret fylls med mer mode

Nu är det bara drygt en månad kvar till vi får nästa nyöppning på Kvarteret Giraffen. Den 20:e mars har […]

Läs mer

Pressmeddelande 2020-02-14

Läs mer

Pressmeddelande 2019-12-18

Läs mer

Pressmeddelande 2019

Datum:21 Nov

Tune in to the Bastards! Vi har lovat er smällkarameller lagom till jul och här kommer den första!

Läs mer

Pressmeddelande 2019

Datum:24 Sep

Nya Kvarteret Giraffen invigs den 25/10. Med det färdiga centrumet förverkligas en vision att kunna erbjuda Kalmar en helt ny typ av handel- och mötesplats.

Läs mer

Pressmeddelande 2019

Datum:02 Sep

Nya Giraffen kommer utöver bred shopping att även kunna erbjuda många spontana mötesplatser och förutsättningar för samtal och trevligt sällskap över en bit mat eller dryck.

Läs mer

Pressmeddelande 2019

Datum:02 Jul

Ambitionen med nya Giraffen är bl.a att bidra med upplevelser och möten. Till nta Giraffen kommer man inte bara för att handla, utan även för att umgås.

Läs mer

Pressmeddelande 2019

Datum:05 Jun

Giraffen fortsätter sin förvandling och välkomnar ytterligare nya butiker och restauranger till Giraffenfamiljen. På plats vid nyinvigningen i höst kommer Indiska, Expresso House och Kama Shushi.

Läs mer

Pressmeddelande 2019

Datum:29 Mar

Kalmars nya mötesplats växer fram i Giraffen där shopping, möten och upplevelser kommer stå i fokus. När ombyggnationen är färdig kommer centrumet erbjuda rymligare gemensamma ytor, mer välkomnande och ljusare entréer.

Läs mer

Pressmeddelande 2019

Datum:04 Feb

Nu har startskottet gått för ombyggnaden av ”Nya Giraffen” etapp 1, som beräknas vara klar för invigning hösten 2019.

Läs mer

Pressmeddelande 2018

Datum:14 Jul

Giraffen kliver in i framtiden Med start under hösten kommer köpcentrumet Giraffen i Kalmar att byggas om och få ett […]

Läs mer

Pressmeddelande 2017

Datum:06 Jul

Med lärdomar från en lyckad satsning med A6 i Jönköping är nu arbetet med förändringarna i full gång. Christofer Salmén som är ansvarig för Alectas direktägda handelsfastigheter berättar om de framtida planerna.

Läs mer
From 19/3 justerar vi tillfälligt våra öppettider. Detta gör vi för att hjälpa och stötta våra verksamheter under rådande omständigheter. Öppettiderna kan komma att variera från butik till butik. Gäller tills vidare och så länge inget annat kommuniceras. Obs! Våra matbutiker, apotek och Systembolaget har öppet som vanligt. Ta hand om dig ❤
+